Herbul Henna

Vopsea de păr Herbul Henna Șaten Închis

45,00 RON
TTC

- 10 g/plic; 6 plicuri/cutie;

- Ingredientul principal: henna, care reprezintă 60-65 % din totalul conținutului;

- Vopseşte 100 % firele albe de păr;

- Protejează părul prin formarea unui strat de protecție şi îi dă o strălucire aparte;

- Întărește rădăcinile firelor de păr, reducând astfel căderea părului;

- Determină creșterea părului;

- Acționează ca un balsam excelent;

- Previne subțierea părului;

- Vă puteți vopsi mai des fără să afecteze structura părului;

- Ideală pentru părul deteriorat;

- Alte informații le găsiți în articolele postate în secțiunea ”Blog”.

Culoarea  părului poate varia în funcție de culoarea inițială a acestuia.

Aplicată pe părul închis la culoare, vopseaua Herbul Henna nu va schimba culoarea dar va oferi părului strălucire și volum.

Ingrediente: Henna, Acid citric, Carbonat de magneziu, Sulfat de sodiu, Parafenilendiamina, Paraaminofenol.

Volume discounts

Quantity Remise You Save
100 15,00 RON Up to 1 500,00 RON
Quantity

 

Termeni si conditii

 

Livrare

Henna (Lawsonia inermis) este o plantă cunoscută în special pentru utilizarea acesteia în tratamentele pentru îngrijirea și colorarea părului în mod natural. Henna crește în anumite zone cu climă caldă, devenind cunoscută mai întâi în India și faima sa extinzându-se, apoi, în toată lumea. De multe ori, orice tip de vopsea naturală este denumită popular henna, deși ele sunt realizate din alte plante.

Henna colorează părul în nuanțe diferite de roșu, de la roșu cărămiziu până la maron roșcat, în funcție de culoarea naturală a părului. Singura parte a plantei henna care se folosește în vopsirea părului este reprezentată de frunzele acesteia.

 Pentru a obține o gamă mai largă de nuanțe, de la blond închis până la negru albăstrui, această pudră este amestecată cu produși chimici, (60 – 65 % henna, 35 – 40 % produși chimici – în funcție de nuanță). Aceste amestecuri se numesc vopsele de păr mixte pe bază de henna. Produșii chimici folosiți sunt oxidanții cum ar fi: para-fenilen diamina, acid citric, perborat de sodiu, para-aminofenol. Perboratul de sodiu este un oxidant care este folosit și la albirea dinților (deci standardele permit folosirea acestuia în cavitatea bucală!), acidul citric este folosit și în industria alimentară.

Acești oxidanți se regăsesc în cantități mult mai mici decât în vopselele chimice 100 %. Astfel conținutul para-phenilen-diamină după diluare nu este mai mare de 2,5% pentru nuanțele: negru și natural negru și 0,4 % pentru șaten, castaniu, vișiniu de Burgundya, blond, șaten închis, negru deschis, mahon, negru albăstrui. De asemenea acidul citric este folosit și în amestecurile pulberilor de henna 100 % naturale pentru nuanțarea părului, considerată o soluție naturală pentru realizarea oxidării (fixării nuanței culorii) firului de păr. 

Această metodă (folosirea în compoziție a oxidanților slabi) reprezintă o alternativă de mijloc între vopsirea naturală 100 % care nu reușește să coloreze ci doar nuanțează ton pe ton părul și vopsirea chimică 100 % care agresează părul dar realizează culori deosebite.

Paleta de culori ale vopselelor "Herbul Henna" și "Eagle`s Henna" sunt "cuminți”, adică culori naturale, de la blond închis, roșcat perfect (producătorul l-a denumit ”roșu suprem”) până la negru albăstrui. Vopselele noastre cu henna le recomandăm atât persoanelor care doresc să-și protejeze părul cât mai mult, dar fără să facă rabat de la culoare precum și persoanelor care deja încep să aibă probleme capilare (căderea părului, moartea firului de păr cunoscut sub denumirea de păr ”mătură”). Este soluția ideală de vopsire a părului cu consecințe negative minime. Trebuie să menționăm faptul că nu putem să recomandăm produsele noastre persoanelor care doresc culori extreme cum ar fi nuanțele de blond deschis, foarte deschis, ultra deschis sau roșu. Aceste culori, fără oxidanți puternici și coloranți chimici nu pot fi obținute.

 Vopselele natural mixte - o alternativă la vopseaua chimică

Cu un minim compromis (acceptarea oxidanților de o concentrație sub 2,5 %) beneficiați de avantajele ambelor variante: obțineți culoarea dorită, ca în cazul vopselelor chimice, precum și protecția părului și strălucirea aparte, ca în cazul vopselelor naturale. Să nu uităm nici de costurile mici de vopsire.

Caracterul preponderent natural al compoziției vopselelor noastre ”Herbul Henna” și ”Eagle`s Henna” este dovedită de culoarea verde a acestora, culoarea pudrei de henna.

 

Firma noastră este unicul importator în România al acestui produs. Pentru comenzi mai mari sau orice alte întrebări putem fi contactați prin e-mail: staterra.ro@gmail.com sau telefon: 0744585655.

 

Vopseaua cu henna este supusă factorilor externi. Ceea ce înseamnă că, la fel ca în cazul vopselelor chimice, și cele cu henna își vor păstra nuanța strălucitoare doar pentru o perioadă. Datorită spălărilor repetate, a clorului din apă sau a uscării cu foehnul, nuanța părului își va pierde în timp din intensitate. Partea bună este faptul că aplicările repetate de vopsea pe bază de henna duc la o nuanță mult mai bogată. Fiecare nou strat îl imbracă pe cel dinainte, schimbând profunzimea nuanței și ducând la o culoare mult mai bogată, de fiecare dată (se recomandă vopsirea totală a părului o dată la 2 - 3 luni, iar rădăcinile ori de câte ori este nevoie). Dacă folosiți henna o singura dată, nuanța se va deschide în timp, însă tonul de bază va rămâne pe firul de păr, cel puțin până când îl tăiați sau îl vopsiți chimic.

 Mod de aplicare

Vopsirea părului cu „Herbul Henna”, respectiv „Eagle`s Henna”, nu diferă de cea cu o vopsea chimică, nici ca timp nici ca procedură. Referitor la miros, pentru că am citit pe alte bloguri că aceasta miroase urât, spun în cunoștință de cauză ca aceste vopsele miros a ierburi, nu e nimic ce ar putea să vă indispună și în nici un caz nu miroase mai urât decât o vopsea chimică.

Această vopsea se vinde sub forma unei pudre. Pentru a o putea folosi pe păr, pudra trebuie să fie transformată în pastă. Amestecați, deci, pudra de henna cu apă până când obțineți o pastă de consistența iaurtului. Odată pasta obținută, folosiți-o imediat deoarece eficiența acesteia se reduce.

 Pasta obținută se aplică pe părul nespălat.

Părul se împarte pe secțiuni, pentru o manevrare mai ușoară și o acoperire completă, apoi pasta se aplică pe toate șuvițele. Părul se acoperă apoi cu folie de plastic. Lăsați părul să absoarbă pigmentul în profunzime până la o uscare completă. Pentru rezultate rapide, poate fi folosit uscătorul de păr (în acest caz nu mai este necesară acoperirea părului cu folie de plastic).

Amintiți-vă că trebuie să folosiți mănuși de protecție și să încercați să nu scăpați henna pe lucrurile din jur, întrucât pătează. Petele de pe piele trebuie curățate cât mai repede cu oțet sau lămâie.

După ce pasta astfel aplicată pe păr s-a uscat complet, se spală părul cu șampon și se clătește până apa devine limpede în întregime. Se aplică balsamul sau tratamentul de păr și se clătește după ce trece timpul de acționare al acestuia. Se usucă părul și se aranjează după dorință.

Părul devine astfel strălucitor.

Utilizați conținutul pentru o singură aplicare. Pasta Henna nefolosită se aruncă.

 Aplicarea vopselelor natural - mixte pe părul alb sau vopsit

Henna se poate aplica fără probleme pe părul alb, însă culoarea obținută după prima vopsire nu va fi la fel de intensă ca în cazul unei vopsele chimice. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este faptul că nuanța rezultată este influențată de culoarea părului. Așadar, dacă aveți șuvițe cărunte amestecate cu șuvițe colorate, este posibil ca nuanța rezultată după vopsirea cu henna, să nu fie uniformă. Totuși, dacă repetați vopsirea natural - mixtă, părul capătă o culoare bogată și uniformă.

În schimb, dacă părul a fost vopsit chimic înainte, este mai bine să consultați un stilist sau să testați henna doar pe o șuviță de păr și, în funcție de rezultat, să vă decideți. Substanțele chimice din vopselele din comerț pot declanșa diferite reacții la contactul cu henna, iar culoarea rezultată să nu fie cea pe care v-ați dorit-o. Un test făcut în prealabil este obligatoriu în cazul în care părul dumneavoastră este vopsit chimic. Aceleași probleme sunt întâmpinate și în cazul unui păr vopsit chimic, prin trecerea de la o culoare chimică la altă culoare chimică.

Test de sensibilitate:

Para-fenilendiamina din pulbere poate provoca, în unele cazuri, inflamarea gravă a pielii. De aceea un test preliminar ar trebui să fie întotdeauna efectuat pentru a determina dacă există sau nu o sensibilitate specială. Pentru efectuarea testului, curăță o mică zonă a pielii din spatele urechii sau pe suprafața interioară a antebrațului, folosind fie apă și săpun fie alcool. Aplicați o cantitate mică de vopsea în zonele menționate mai sus și se lasă să se usuce. După 24 de ore, se spală zona ușor cu apă și săpun. Dacă nu rezultă iritație sau inflamație, se poate presupune că nu există hipersenzitivitate pentru vopsire. Testul ar trebui totuși să fie efectuat înainte de fiecare aplicare.

 Atenție:

Acest preparat nu ar trebui să fie utilizat în niciun caz pentru vopsirea sprâncenelor sau genelor deoarece poate rezulta inflamația severă a ochilor sau chiar orbirea. Conținutul PPD după diluare nu este mai mare de 2,5% pentru nuanțele: negru și natural negru și 0,4 % pentru șaten, castaniu, vișiniu de Burgundia, blond, șaten închis, negru deschis, mahon, negru albăstrui.

 Toxic:

Doar pentru uz extern. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

Data sheet

Poids
10 g/plic; 60 g/cutie (1 cutie conține 6 plicuri)
Composition
Pudră
Couleur
Șaten închis